ϟheraϟhu'ϟBlog



Transform by FiezaMirza
Basecode by NisaSayakinie
Other help by Aulia
Doodle-header from KasihDani
Top button from Atiqah
Social icon from VeryIcon

Preview




Terlepas Entri Best?
Ahad, 3 Februari 2013 3:34 PTG
musim kahwin :)

Salam Alaik'

sekarang dah tiba musim kawen !

tunggu ape lagi .
jom kawen laa..hakhak.. gurau aje :3
Semenjak empat menjak nih, aku and family busy cam aku je nak kawen..haha
opsss..
padahalnye sepupu sepapap and sedare mara aku yang kawen . tehee~
biasela keluarga aku kan selalu sibuk mengalahkan keluarge si pengantin..hewhew
so, aku pun turut lah turun padang pergi menolong ape yang patut..
aku ni kan pemalas..heee~  (‾⌣‾)♉
tetibe jadi rajin kan.. eh tapi tak la malas sangat eh.. rajin la jugak !
oke takpe ni khas untuk orang yang akan melayari bahtera umah tangga kan .
buat kerja or apepun mestilah ikhlas
lillahi ta'ala :)
And time perkahwinan cousin aku, aku sempat jugak siapkan ala ala cam banner untuk signature tetamu yang datang time perkahwinan cousin aku ni..
1
2
3
tadaaa !!!
-
-
-
-
-


ni lah hasil tangan aku °\(˘▿˘)/° 
menarik tak ?
hahahah..
please jujur ! :)


opss sory ! pic ni blurr.. lampu terang benderang cam kat ekspo lak time kat umah  pengantin..hikhik
kami lah yang buat banner tu.. 
tapi yang sebelah tu just tolong tengok ja -_-"
ape pun tak boleh.. ish3, akak akak ~~
haha

oke, so ni lah gambaq cousin aku yang kawen
bagai pinang dibelah dowaa :D

Pada hari hari berikutnye pulak, ade pulak event menyambut menantu.
menantunya adalah aku la kan sape lagi .
hahah !
melawak jaa..
ni event bapa saudara aku pulak.. nak sambut isteri die.. 
tapi aku tak sempat amek gambar yang ni..
ade pun sikit ja..
caaakkk ! haa ! tadaaa ! yang ni time sambut menantu  ^_^




#p/s: bahgia bila tengok orang yang kawen, so ! pada yang dah ade calon tu cepat cepatkan la perkahwinan anda . itu yang lebih baik kan :) aku pun boleh rase nasi minyak kalian semua pulak kan .
kan elok tu. .aku jugak yang kenyang . gluurrpp ! (‾⌣‾)♉
#mempercepatkan yang elok lebih baik dari mencegah ! fikir fikirkan lah dan selamat beramal :)

sincerely from me : syerashu


 #pangkah pilihan anda ! samaada hijau or biru !
pilihan yang bijak pemangkin kegemilangan dan kemajuan negara :)
selamat mengundi ya kawan ! hoho .
\(^▿^)/

selamat menjamu selere di waktu petang ini bersama pisang goreng and air kelapa :)

wassalam


7 Complains





Rabu, 23 Januari 2013 6:31 PTG
Salam Maulidur Rasul ♥

Salam Alaik'

Sedar tak sedar kita semua nih dah boleh kawen kan? haha
tak gitu?? ouchh >_<
tepuk dada tanya iman :)
hahah.. saje gurau sondaa~
pada sesiapa yang melangsungkan hari bahgia seperti hari perkahwinan tu time cuti semester nih, 
selamat pengantin baru  lah ye...
moga hidup harmoni sampai ke anak cucu cicik..hee °\(˘▿˘)/°
tujuan first aku update belog pada petang yang damai ni ingin mengucapkan
~Salam maulidur rasul kepada semua muslimin dan muslimat seluruh dunia~ 
(^⌣^)♉




Dan jangan tak sedar pulak  hari yang  bersejarah untuk umat islam seluruh dunia iaitu 
Hari keputeraaan Nabi Muhammad SAW yang bakal tiba pada 
12 Rabiulawal 1434H bersamaan 24 Jan 2013 
sama samalah kita berselawat keatas junjungan besar Nabi Muhammad SAW :) 
 JOM BERSELAWAT

SELAWAT NABI (SAW)
      
 صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ     صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

 
يَا نَبِي سَلاَمٌ عَلَيْكَ          
يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيكَ
 
يَا حَبِيْبُ سَلاَمُ عَلَيْكَ
صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْكَ
 
أَشْرَقَ البَدْرُ عَلَيْنَا
فَاخْتْفَتْ مِنهُ البُدُورُ
 
مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا
قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُورِ
 
أَنْتَ شـَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ
أَنْتَ نُورٌ فَوْقَ نُورِ
 
أَنْتَ اِكْسِيْرٌ وَغَالِي
أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُورِ
 
يَا حَبِيْبِي يَا مُحَمَّد
يَا عَرُوسَ الخَافِقَيْنِ
 
يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّد
يَا إِمَامَ القِبْلَتَيْنِ
 
مَنْ رَّأَى وَجْهَكَ يَسْعَد
يَا كَرِيمَ الوَالِدَينِ
 
حَوْضُكَ الصَّفِى الـمُبَرَّد
وِرْدُنَا يَومًا النُّشُورِ
 
عَالِمُ السِّرِّ وَأَخْفَى
مُسْتَجِيبُ الدَّعَوَاتِ
 
رَبِّ اِرْحَمْنَا جَمِيعًا
بِجَمِيعِ الصَّالِحَاتِ
 
وَصَلاَةُ اللهِ عَلَى أحْمَد
عَدَّ تَحْرِيرِ السُّطُورِ
 
أَحْمَدُ الهَادِى مُحَمَّد
صَاحِبُ الوَجْهِ الـمُنِيرِ

 صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ     صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
 
يَا نَبِي سَلاَمٌ عَلَيْكَ          
يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيكَ
 
يَا حَبِيْبُ سَلاَمُ عَلَيْكَ
صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْكَ
 
أَشْرَقَ البَدْرُ عَلَيْنَا
فَاخْتْفَتْ مِنهُ البُدُورُ
 
مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا
قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُورِ
 
أَنْتَ شـَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ
أَنْتَ نُورٌ فَوْقَ نُورِ
 
أَنْتَ اِكْسِيْرٌ وَغَالِي
أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُورِ
 
يَا حَبِيْبِي يَا مُحَمَّد
يَا عَرُوسَ الخَافِقَيْنِ
 
يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّد
يَا إِمَامَ القِبْلَتَيْنِ

 " dan tidak kami ( Allah ) utuskan kau ( wahai Muhammad ) melainkan untuk menjadi rahmat bagi sekelian alam ..." -- surah al anbiya : ayat 107 




haaaa~
dah habis berselawat ??
hehe..
sejuk ati dengar follower aku semua berselawat..hikhik
follower aku la sangtkan.. takpe tak nak jadi follower pun..
tak leh nak pakse pakse kan..
apepun di hari yang baik ini, tingkatkan amalan soleh kurangkan perkara mungkar ye kawan :)
eh tetibe aku jadi seorang yag peramah and sopan nih..hahaha
tak leh blah kan..
setiap manusia perlukan perubahan.. 
#perubahan kearah kebaikkan eh, ingat tu !

a lot of love from syerashu 

Wassalam








0 Complains





Selasa, 15 Januari 2013 3:42 PTG
#Semester break !

Salam Alaik'


Alhamdulillah and hip hip  horeyy..°\(^▿^)/°
akhirnya aku di rumah jua..
please~
#listen listen listen listen listen  !!and please don't interrupt when i still writing ok  ?!
yang belum habis paper tu tolong jeles eh.. muahaha
even last paper aku agak hancus sedikit sebab careless aku yang agak #$@%! dan menghampakan tu tapi aku bersyukur kerna aku dapat abiskan all paper aku dengan jayanya !
tahniah untuk aku..(‾⌣‾)♉
clap clap clap.. tepuk sikit..hikhikhik



and nak hampir dengan cuti semester ni lah aku baru tertengok and listen sal video suara mahasiswa yang dikatakan hangat di laman sosial nih.. aku tak nak tulis panjang sal nih sebab ni hal sensitiviti..
hak masing masing.. moga setiap pihak akan bahgia la tak mau ada permusuhan la eh...
*Moral : pergi tempat orang tolong jaga adab and nak bercakap pun ada adabnya dan please listen to me yang nak mencelah pun jangan potong sesuka hati untuk make sure yang sebelah pihak lagi tak sakit ati.. kan bagus cam tu..dan juga  semua orang berhak beri pendapat masing masing.. so tolong hormat ! :)
lupekan kisah itu semua.. yang baik jadikan teladan, yang kurang baik tu jadikan pengajaran..
let's holiday just only for 1 month :D



Tujuan utama yang aku nak perkatakan nih just nak ucap selamat becuti pada warga mahasiswa n siswi sekalian..manfaatkan cuti anda dengan baik baik la na.. even cuti just sebulan..
tak puas la kan.. bagi la lame sikit ke baru nikmat cuti tu ada..hamboih lebih lebih pulak.. bagi cuti pun da kira okey la kan ! (tu la bagi betis nak paha) perumpamaan sahaja !..hahah.. :D
So, the break which stands for a refreshing change from the mundane and routine life of attending classes la..muahaha..
and pada yang kecewa cam aku untuk last peyperrr tu jangan sedih la eh.. kite diberi cuti untuk seronok ronok..
tak payah sangat nak fikir sal semua tu..
sekarang yang harus dilakukan tawakal and berdoa, dalam pensyarah kita  sekarang sedang memeriksa paper kita semua...


and for sure yang kita sekarang just tunggu hasilnya untuk result yang akan muncul secara tiba tiba tak lama lagi..
haa.. yang ni memang mencuakkan la..
tak suka situasi ni.. huwaa..
harap semua dipermudahkan.. AMIN ~
usaha dah, jawab pun dah.. n hope hasil yang akan muncul nanti pun indah  
hehe~
doakan ya teman teman :)

selamat berjimba and berholiday ! !
-
-
-
(‾⌣‾)♉ ♥ ♡ ♥ 


°\(˘▿˘)/° tadaa~

Wassalam




0 Complains





Ahad, 23 Disember 2012 12:24 PTG
Minggu khatam movi vs minggu study

Salam A'laik

hai  uollss..
malam nie.. aku tetibe tak mengantuk sedangkan aku da buat banyak aktiviti dari pagi hingga petang..
nape la kau mata tak mau lelap..
kecian dekat aku la.. huk huk huk
otak sekarang memang tak dapat nak jalan and berfikir untuk study..
yang fikir just tido..
betul bukan? :D
tapi   mata aku mengatakan yang malam masih muda even sekarang dah 1.30am...PAGI !
 woaahhh..
so aku spend mase dengan ruangan bucuk aku ni ha..
rindu seyhhhh ! 
jangan salah sangka pulak ye.. tehe~~ :D

sekarang, and now ! apa yang aku tahu keseluruhan pelajar ambilan ijazah berada dalam minggu peperangan melawan perasaan malas and melawan habis habisan dari menghatam movie.. tudia aihhh..sama seperti aku...(‾⌣‾)♉
and ramai yang belum tidoq lagi kan..
sepatutnya and semestinya study ler dalam study week ni and spend habis habisan dengan bace buku dan jugak mentelaah pelajaran..
bukannya menghabiskan episod movie korea tu ha...
memang soalan final ada kan tanya pasal pelakon utama, extra la.. ending, klimaks cite tu la... haaa.. ambik kau semua nih..hahahah -_-"
macam la aku tak buat sal khatam mnghatam movie ni..
bajet je lebih an..ish ish ish.. apekan daya..
janganlah anda semua terpedaya dengan muslihat movie movie itu sekalian..
nanti nahas menimpa weh..
sedar lahh.. bukak mata besor besor..
jangan duk mnyesal kemudian hari..
macam aku ni ha..
tapi tu semua time aku belajar kat matriklah...
sekarang tak dak kot..huuu..
 keje aku time study week dulu memang la dengan menghatam movie..heee :)
tapi aku insaf da wooo..
tak mau da terpedaya .. tapi tetap ada lagi perangai tu ye kawan kawan.. memang tak dapat buang..
boleh je sebenarnye nak layan movie tu.. tak salah pun..
tapi berpada padalah ye.. ingat tu..
mak pak hantaq sini bukan untuk membuang masa and duit eh..

ade yang jugak  tak tengok movie tapi lebihkan tido pulak ..ish..ish..
ni yang parah jugak..dia bagaikan study week ni minggu tuk khatam tido..haha..
jauhkan diri anda dari nih ~
-
-
-
-

nih jugak sebab terlalu asyik menghatam movie sampaikan study pun tak sempat and tambah pulak tak cukup tido sebabkan terlalu fanatik mononton cerita movie tu haa.. study pun last minit..
so jadi ler cam gitu..
STADO jer lebih.. ish3..
anak sapa la tu ye.. ◦(˘_˘")◦ 

so, manfaatkan study week nih dengan belajar.. seimbangkan dengan aktiviti riadah jugak di waktu petang eh..
macam aku ni haa..
joging waktu petang untuk *cuci mata* ?? woahh.. (‾⌣‾)♉
takde lah.. gurau je aihh..


tengok ni haa.. so, nilailah diri awok awok semua di tahap yang mana ye.. kalau aku yang 4.0 tu.. :)
-
-
-

dan kat sini aku nak bagitau yang istilah study hard tu tak elok sebenarnya.. kebanyakkan pelajar yang cemerlang, gemilang dan terbilang bagai tuh, diorang mengatakan STUDY SMART adalah yang terbaik..
macam mana entah study smart tu kan?
aku pun tak tau nak beza antara study hard and smart tu.hahaha
aku pun main hentam je study tu..hihi
jangan tiru aku plak ye..
tak mau la tiru meniru ni..
apepun bergantung pada diri masing masing kan :)




untuk yang last nih.. aku nak ucapkan selamat belajar di minggu belajar nih eh..
aku pun akan fokus pada pelajaran aku jugak..
lepas abis aku punye final pada tarikh keramat 14.1.2013 nih..
aku akan usahakan diri untuk update lagi belog ..
tapi tak janji tau sebab aku ni pemalas sebenarnye..hahaha.. opss..



ikhlas dari saya yang sensitif ini  (‾⌣‾)♉
-
-
-
selamat belajar :)



bubye.. see u guys..

wassalam


.


4 Complains