ϟheraϟhu'ϟBlog



Transform by FiezaMirza
Basecode by NisaSayakinie
Other help by Aulia
Doodle-header from KasihDani
Top button from Atiqah
Social icon from VeryIcon

Preview




Terlepas Entri Best?
Rabu, 23 Januari 2013 6:31 PTG
Salam Maulidur Rasul ♥

Salam Alaik'

Sedar tak sedar kita semua nih dah boleh kawen kan? haha
tak gitu?? ouchh >_<
tepuk dada tanya iman :)
hahah.. saje gurau sondaa~
pada sesiapa yang melangsungkan hari bahgia seperti hari perkahwinan tu time cuti semester nih, 
selamat pengantin baru  lah ye...
moga hidup harmoni sampai ke anak cucu cicik..hee °\(˘▿˘)/°
tujuan first aku update belog pada petang yang damai ni ingin mengucapkan
~Salam maulidur rasul kepada semua muslimin dan muslimat seluruh dunia~ 
(^⌣^)♉




Dan jangan tak sedar pulak  hari yang  bersejarah untuk umat islam seluruh dunia iaitu 
Hari keputeraaan Nabi Muhammad SAW yang bakal tiba pada 
12 Rabiulawal 1434H bersamaan 24 Jan 2013 
sama samalah kita berselawat keatas junjungan besar Nabi Muhammad SAW :) 
 JOM BERSELAWAT

SELAWAT NABI (SAW)
      
 صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ     صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

 
يَا نَبِي سَلاَمٌ عَلَيْكَ          
يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيكَ
 
يَا حَبِيْبُ سَلاَمُ عَلَيْكَ
صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْكَ
 
أَشْرَقَ البَدْرُ عَلَيْنَا
فَاخْتْفَتْ مِنهُ البُدُورُ
 
مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا
قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُورِ
 
أَنْتَ شـَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ
أَنْتَ نُورٌ فَوْقَ نُورِ
 
أَنْتَ اِكْسِيْرٌ وَغَالِي
أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُورِ
 
يَا حَبِيْبِي يَا مُحَمَّد
يَا عَرُوسَ الخَافِقَيْنِ
 
يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّد
يَا إِمَامَ القِبْلَتَيْنِ
 
مَنْ رَّأَى وَجْهَكَ يَسْعَد
يَا كَرِيمَ الوَالِدَينِ
 
حَوْضُكَ الصَّفِى الـمُبَرَّد
وِرْدُنَا يَومًا النُّشُورِ
 
عَالِمُ السِّرِّ وَأَخْفَى
مُسْتَجِيبُ الدَّعَوَاتِ
 
رَبِّ اِرْحَمْنَا جَمِيعًا
بِجَمِيعِ الصَّالِحَاتِ
 
وَصَلاَةُ اللهِ عَلَى أحْمَد
عَدَّ تَحْرِيرِ السُّطُورِ
 
أَحْمَدُ الهَادِى مُحَمَّد
صَاحِبُ الوَجْهِ الـمُنِيرِ

 صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ     صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
 
يَا نَبِي سَلاَمٌ عَلَيْكَ          
يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيكَ
 
يَا حَبِيْبُ سَلاَمُ عَلَيْكَ
صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْكَ
 
أَشْرَقَ البَدْرُ عَلَيْنَا
فَاخْتْفَتْ مِنهُ البُدُورُ
 
مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا
قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُورِ
 
أَنْتَ شـَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ
أَنْتَ نُورٌ فَوْقَ نُورِ
 
أَنْتَ اِكْسِيْرٌ وَغَالِي
أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُورِ
 
يَا حَبِيْبِي يَا مُحَمَّد
يَا عَرُوسَ الخَافِقَيْنِ
 
يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّد
يَا إِمَامَ القِبْلَتَيْنِ

 " dan tidak kami ( Allah ) utuskan kau ( wahai Muhammad ) melainkan untuk menjadi rahmat bagi sekelian alam ..." -- surah al anbiya : ayat 107 




haaaa~
dah habis berselawat ??
hehe..
sejuk ati dengar follower aku semua berselawat..hikhik
follower aku la sangtkan.. takpe tak nak jadi follower pun..
tak leh nak pakse pakse kan..
apepun di hari yang baik ini, tingkatkan amalan soleh kurangkan perkara mungkar ye kawan :)
eh tetibe aku jadi seorang yag peramah and sopan nih..hahaha
tak leh blah kan..
setiap manusia perlukan perubahan.. 
#perubahan kearah kebaikkan eh, ingat tu !

a lot of love from syerashu 

Wassalam








0 Complains